Engelenwijsheid


- Ontdek en ervaar de krachten en diepe wijsheid van de Aartsengelen en de lichtwerker in jou -

 

Engelen zijn de brug tussen hemel en aarde. Zij verbinden ons met de Bron van het universum, het Alles, God, het Licht, de zuiverste Liefdeskracht of hoe je het wilt noemen. Engelen communiceren op verschillende manieren, vaak via tekenen die ons antwoorden of bevestiging geven. Ze wijzen ons de weg en laten ons ervaren dat de krachten die in het universum bestaan ook in ons zitten. Net als zij zijn wij een weerspiegeling van de bron. 

 

De Engelenwijsheid kaarten vertegenwoordigen drieëndertig universele krachten die verbonden zijn met de elf Aartsengelen, hun planeten en de engelenkracht die in ons als lichtwerker zit. Je kunt deze krachten inzetten om afgestemd op je ziel de verbinding met je ware zelf en je levensbestemming te verhelderen en de wijsheid in jouw leven te ervaren. Het zijn bestaande krachten die in de vergetelheid zijn geraakt die de scheppende kracht van de mens enorm versterken. Ze zijn voor alle facetten van je leven toepasbaar en je ervaart de samenwerking met het universum zoals deze bedoeld is. 

 

Oorsprong

Engelenwijsheid is verbonden met de Angelologie - de wetenschap van de Engelen. De wereld van de Engelen is georganiseerd in een logische structuur. Deze eeuwenoude magische kennis van de mensheid is verbonden aan het symbool van de Levensboom. Via deze Levensboom wordt de eeuwenoude mystieke kennis doorgegeven in vele spirituele en mythologische tradities. De Levensboom staat voor wijsheid, bescherming, kracht, overvloed, schoonheid en verlossing en is een symbool voor het leven zelf. 

 

Afstemmen

De engelen zijn altijd om ons heen. Wat we nodig hebben om ze te ontmoeten is dat wij ons afstemmen op het hier en nu en op ons hart. Je kunt het zien als de regenboog. Deze ontstaat door de zon èn de regen. Zo is onze aandacht en aanwezigheid nodig om de kracht en wijsheid van de engelen te ervaren. Gebruik de poort van je fantasie om ze te ontmoeten in jouw vorm. Weet dat iedereen een eigen manier van communicatie heeft die bij jou als mens past. Alles is goed. Geniet van de liefdevolle omarming van de engelen en weerspiegel hun licht hier op aarde door te leven wie jij werkelijk bent. 

 

Engelenwijsheid kaarten

Met de Engelenwijsheid kaarten breng je de krachten van de engelen in je leven. Een uitgebreide omschrijving van hoe je met de Engelenwijsheid kaarten werkt en voorbeelden van kaartleggingen vind je hier . Heel kort gezegd stem je je af op jouw ziel en de engelen en trek je een kaart voor een bepaald thema in je leven. Je kijkt naar de afbeelding, laat de woorden die de op de kaart staan in je hart binnenkomen en leest de tekst van de desbetreffende Aartsengel, Planeet of Lichtwerker in het boekje. 

 

Bronnen

The Angel Codes - Patty Harpenau

Qabalah - David Wells

The Kabbalistic Tree of Life - Z’ev ben Shimon Halevi

De Mystieke Kabbala - Dion Fortune

De Klassieke Kabbalah, een introductie - Vera Box-Thijs